Aikido

"Camí de l’harmonia unificant els tres centres, ment, cos i esperit"

L’Aikido és un art marcial d’origen japonès, que ens permet defensar-nos sense armes contra un o diversos adversaris, armats o desarmats.
La diferència principal amb altres arts marcials rau en què es busca dissuadir a l’adversari i neutralitzà la seva intenció d’agressió.
La finalitat de l’Aikido no és derrotar ni danyar en cap moment.

El practicant d’Aikido utilitza tècniques de projecció i d’immobilització per dissuadir el seu adversari.
Per fer la tècnica eficaç, desequilibra l’adversari usant la seva força o inèrcia i en les seves tècniques sol fer ús dels «atemis», són cops en punts vitals del cos, amb els quals es pot facilitar una correcta tècnica en una situació de perill.
La seva pràctica inclou el treball amb diverses armes. A diferència d’altres arts marcials, l’Aikido exclou tota idea de competició.
A primera vista l’Aikido, amb els seus moviments circulars pot semblar a vegades poc efectiu, contràriament a la seva semblança «tova», és en realitat dur, vigorós dinàmic, les seves tècniques són de provada eficàcia.

L’Aikido està dirigit a tothom, cada un pot practicar-lo a la seva conveniència, tenint en compte la seva edat i possibilitats físiques, tan sols requereix per la seva comprensió, estudi i pràctica amb dedicació i continuïtat.
És una perfecta escola d’aprenentatge, experimentació i pràctica
dels valors morals, mentals i físics de l’individu (SHIN, GI, TAI). En definitiva, un complet mètode d’educació.

Moral, esperit (SHIN)
Es treballa l’esperit de la no-violència (és el caràcter de l’Aikido) Introdueix i potència al practicant valors com, amabilitat, educació, bondat, coratge, modèstia, autocontrol, etc.

Ment (GI)
L’estudi correcte dels moviments de L’Aikido ens aporta equilibri mental i una millor capacitat de concentració que ens ajudarà molt en el camí per la vida.

TAI (cos)
Ens millorarà la salut física mitjançant:
L’estudi de l’equilibri i el desequilibri, el  coneixement, la unificació i utilització de l’energia, el treball dels reflexos, l’augment de la flexibilitat de les nostres articulacions, millora i corregeix la columna vertebral, ajuda a controlar i dominar la respiració la qual cosa ens aporta un millor control de nosaltres amb l’entorn i una millor capacitat de relaxació.
L’Aikido va ser creat per Morihei Ueshiba, en la lluita per la desigualtat entre el fort i el dèbil, va obrir un camí per desenvolupar la personalitat i el treball constant i diari del cos i l’esperit.
Va estudiar i dominar els secrets de les escoles japoneses tradicionals, el
Jujutsu en diferents dels “Ryu” de l’epoca (Goto Yagu, Aioi, Kito, Daito), el Kenjutsu tradicional (sabre), el Jojutsu (llança). Del resum dels seus estudis va crear els principis del seu Budo, que després de donar-li diferents noms, a partir de 1942 el va anomenar AIKIDO.
Aquest és el motiu pel qual la major part de les tècniques de l’Aikido són d’una manera més o menys similar en alguna o diferents escoles antigues de Jujutsu, un bon grapat de les seves tècniques són derivacions de les arts del maneig de la Katana (sabre japonès), el bastó o la llança.

Si desitjes més informació contactans

Horaris

Dilluns 17:50 a 18:55 Hores (Nens 4 a 7 anys)
20:15 a 21:45 Hores
Dimarts 17:50 a 18:55 Hores (Nens 8 a 11 anys)
19:00 a 20:15 Hores
Dimecres 17:50 a 18:55 Hores (Nens 4 a 7 anys)
20:15 a 21:45 Hores
Dijous 17:50 a 18:55 Hores (Nens 8 a 11 anys)
19:00 a 20:15 Hores
Ir arriba